Skip to content

Vijuga Plus

Što napraviti prije izrade web stranice

  Kako napraviti dobru web stranicu koja pruža dovoljno informacija potencijalnim klijentima? Kako pronaći ono koje Vas razlikuje od konkurencije?

  Što prije izrade web stranice? Kako bi bili na vrhu liste potrebno je da Vaše poslovanje ima vlastitu web stranicu. Mislimo da nema potrebe sada govoriti o prednostima jer to je postalo uvjet za dobro poslovanje. Mi Vam donosimo četiri najvažnije stvari prilikom odluke i izrade Vaše vlastite web stranice.  Pa, krenimo!

  Što prije izrade web stranice?
  1. Ideja. Ideja je ono što drži sve na okupu. Potrebna je ideja kako će Vaša stranica izgledati. Želite li jednostavnu i modernu web stranicu ili pak više želite stranicu s različitim bojama? Sve je na Vama jer ovdje se radi o Vašoj ideji. Ideja za web stranicu sigurno imate, ali uvijek je teško odlučiti se samo o jednoj.
  2. Ime stranice. Ime stranice je zaista teško odabrati iz više razloga. Predstavlja Vaše poslovanje i Vašu tvrtku. Ako odlučite web stranicu nazvati po tvrtki olakšati ćete si posao. Ako se ipak odlučite za neko drukčije ime, vodite računa o više stvari. Prvi jednostavan razlog je SEO (optimizacija web stranice). SEO je ovdje da Vas postavi na vrh tražilice. Ako SEO nije odrađen kako bi trebao biti, nećete biti vidljivi. Više o tome možete pronaći na poveznici.  Ono što je izuzetno važno je činjenica da će Vas potencijalni klijent tražiti prema imenu stoga neka ime predstavlja Vašu ideju, jednostavno je i lako pamtljivo. Nema potrebe za velikim naslovima.
  3. Domena. Domena je okvir Vašeg poslovanja, umrežavanje s korisnicima. Spomeniti ćemo tri domena dostupne u Hrvatskoj: com.hr, .eu i .hr, mada ih ima puno više. Provjeru domene savjetujemo da obavite na REGica. NET. 
  4. Logotip. Logotip je posljednja i jako važna stvar prilikom kreiranja vlastite web stranice. Logotip mora biti privlačan, jasan, mora prikazati tvrtku. Logotip je ogledalo Vašeg poslovanja i o njemu ovisi koliko će Vas klijenti upamtiti. Boje logotipa su važne jer  boje predstavljaju Vas. Na primjer plava boja djeluje smirujuće.
  Izrada vlastite web stranice je dug i težak posao.

  Učinite li to pogrešno, gubite klijente. Ako ste se odlučili sami na izradu web stranice čestitamo i želimo Vam puno uspjeha! Nadamo se da su Vam naši savjeti dobro došli.

  Ako ste pak odlučili da želite da netko preuzme posao, obratite nam se na Vijuga Plus i prepustite nam se kako bi dobili kvalitetnu i modernu web stranicu.

   

   

  3 thoughts on “Što napraviti prije izrade web stranice”

  1. Pingback: Sadržaj web stranice - Vijuga Plus - Blog Vijuga Plus

  2. Pingback: Što je domena? - Vijuga Plus

  3. Pingback: Održavanje web stranica i web trgovina s Vijugom Plus -

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)