Skip to content

Vijuga Plus

Sadržaj web stranice

  Web stranica sastoji se od teksta i  fotografije, videozapisa ili općenito grafičkog dizajna. No, je li dovoljno samo objaviti tekst i fotografiju?

  Sadržaj web stranice presuđuje hoće li stranica biti korisna i uspješna. Korisnik očekuje na web stranici pronaći potrebne informacije o proizvodu ili o poduzeću. Ako izostane taj dio sadržaja, kako je onda web stranica bila korisna korisniku?

  U nastavku smo pripremili kratke upute za što smatramo da je važno za kvalitetan sadržaj web stranice.
  1. Kvalitetan sadržaj. Nije dovoljno samo napisati tekst koji je pravopisno točan i objaviti na web stranicu. Sadržaj web stranice mora  biti kvalitetan i prikazati poruku koju želite prenijeti. Vlasnici poduzeća su subjektivni i konačan rezultat ne odražava točnu kvalitetu sadržaja. Zato se uvijek preporuča za pisanje teksta zadužiti profesionalce ili osobe kojima ste povjerili kreiranje stranice.
  2.  Dizajn stranice.  Ako ste pomislili da je dovoljno samo copy paste sadržaj iz Wordai staviti običnu fotografiju – u krivu ste. Dizajn je kralj svega. Možete imati najbolji sadržaj i najbolje vizualne elemente, ali ako ste  promašili dizajn stranice sav trud pada u vodu.
  3. Komunikacija na stranici. Prilikom pisanja teksta za web stranicu događa se da skrenete s teme ili promijenite način pristupa korisniku. Ovo je jedna od najvećih pogrešaka koje se događaju. Ostanite dosljedni u svom sadržaju.
  4. Grafika. Vizualni elementi iznimno su važni za dobro obavljen posao. Pokušajte svoje vizualne elemente stvoriti na način da pričaju priču. Koristite tekst, boje, različit stil, animacije i tako dalje
  5.  Optimizacija sadržaja.  Ako niste do sada bili upoznati s pojmom optimizacije onda smo dobro došli. Optimizacija sadržaja je izuzetno važna jer o njoj ovisi na kojoj poziciji na tražilici ćete biti pozicionirani.  Uzmite si vremena, sredite alt tagove  i ključne riječi. Vjerujte nam, promjena je velika.
  ŠTO SADA?

  Sada sve ovisi o Vama! Nadamo se da su naši savjeti barem malo pomogli prilikom izrade web stranice. Pozivamo Vas da pročitate i članak na temu Što prije izrade web stranice? 

  Svakako savjetujemo da sav ovaj posao ostavite osobama koje se pronalaze u tome kako bi izbjegli nepotrebne pogreške i gubitak resursa. Kako smo pripremili web trgovinu pogledajte na poveznici. Obratite nam se na Vijuga Plus i prepustite nam se kako bi dobili kvalitetnu i modernu web stranicu.

   

  Ovaj članak je dio našeg vodića “Što napraviti prije izrade web stranice”

   

  1 thought on “Sadržaj web stranice”

  1. Pingback: Optimizacija web stranice I On-site SEO - Vijuga Plus

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


  🚀 Iskoristite ekskluzivne popuste na izradu web stranica i unaprijedite svoje poslovanje! 🐉💻✨